Peter Sweyer, headshot, New York 2003

Som den yngsta av tre döttrar i en läkarfamilj bosatt vid södra Dalälvens strand hade Anna måhända en något annorlunda uppväxt. Hon var livrädd för morfars motorsåg, mormors tryckkokare, och de döda djuren som hängde upp och ner i pappas garage (älgjakt). Men vid sju års ålder skrev hon poesi, vid elva åkte hon ensam till England på språkresa, vid sexton var hon fotomodell och vid sjutton filmade hon för Bo Widerberg. Mötet med teatern kom först när hon som tjugoåring var stipendiat på Western Maryland College i USA. Livet innanför teaterns väggar var en härlig kontrast till det amerikanska collegelivet därute, som ofta var skränigt och fyllt av jargonger.

1999 landsteg Anna åter in under Frihetsgudinnans flamma. Fem år i New York följde, med skådespelarutbildning, roller i off-Broadway produktioner: bl a Much Ado about Nothing och The Stronger, föreställningar i improvisation och sketch-komedi med komedigruppen The 5th Dentist, samt turné med performanceföreställningen (rörelse-poesi) Pieces of Time, (skapad efter 9/11), kortfilmer och reklamfilm.

Sedan 2003 är Anna åter bosatt i Stockholm och har bl a turnerat med barnpjäsen Näktergalen av HC Andersen (Teater Accent), gjort roller i SVTs Kvarteret Skatan, medverkat i ett antal förestllningar bl a i Det Välsignade Barnet, Teater Hagagatan 48, gjort kortfilmer, reklamfilm, gått fortbildningskurser på Teaterhögskolan, samt gjort skådespelaruppdrag för Militärpolisen, Polishögskolan, samt utbildat läkarkandidater i MI Samtalsteknik.